Βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Αργύρης γεννήθηκε, μεγάλωσε και πλέον εργάζεται ως ψυχολόγος στο Αγρίνιο. Κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, την πιο υψηλόβαθμη σχολή ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με το πέρας των σπουδών του ακολούθησε η εκπαίδευσή του στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών στην Αθήνα.

Το 2010 συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Αγγλία. Απέκτησε Master στην Συμβουλευτική Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Στη συνέχεια επιμορφώθηκε στην Ειδική αγωγή στην μονάδα Αναπτυξιακής
Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα συνέχισε την
εκπαίδευση του στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής
και Ερευνών στην Πάτρα.Παράλληλα με τις σπουδές του έχει παρακολουθήσει
πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια σε τομείς όπως η ψυχαναλυτική
ερμηνεία, η συμβουλευτική στους άνδρες, η στήριξη ασθενών παιδιών και
των οικογενειών τους, η σεξουαλική κακοποίηση, η οικογενειακή θεραπεία,
οι μαθησιακές δυσκολίες, το φάσμα του αυτισμού, κ.ά.

Στην Αθήνα αρχικά εργάσθηκε στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Στροφή, το οποίο βοηθά εφήβους και νέους με προβλήματα ουσιο-εξάρτησης. Αργότερα, εργάσθηκε σε μία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία απευθύνεται σε άτομα με ψυχικές νόσους αλλά και στους φροντιστές τους.

Στην Αγγλία, αλλά και στον νομό μας, απασχολήθηκε ως σχολικός ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαιδευση, ενώ κατά την θητεία του στο στρατό υπηρέτησε στην Ψυχιατρική κλινική του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Υπήρξε επίσης διδάσκων επιμέρους θεματικών ενοτήτων ψυχολογίας σε διάφορα εκπαιδευτικά κέντρα της περιοχής μας. Πλέον εργάζεται στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αγρινίου.

Ως ιδιώτης ψυχολόγος έχει εργασθεί θεραπευτικά με ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Συνεργάζεται στενά με το Διεπιστημονικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου Λόγος και Πράξη (http://www.logoskaipraksi.gr), το ποίο στελεχώνεται από ειδικούς θεραπευτές και παιδαγωγούς με εμπειρία σε ατομικές αλλά και σε ομαδικές συνεδρίες παιδιών με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες αλλά και διαταραχές επικοινωνίας.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 στεγάζεται επαγγελματικά στο Αγρίνιο, στην Λουριώτου 9, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Στις σελίδες του site θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία αλλά και συστηματική ενημέρωση για τις επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Σας εύχομαι καλή περιήγηση, και θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω και απο κοντά

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αρ. πρωτ: 34322/565

Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society).